Over UV straling

Genieten van de zon: er is niets mis mee. Sterker nog: het is zelfs goed voor een mens, zolang het tenminste verantwoord gebeurt. Want de zon heeft ook een andere kant. Bij te veel blootstelling aan UV-straling raakt de huid beschadigd en lopen we onder meer het gevaar huidkanker te ontwikkelen. Dat gevaar wordt steeds reëler: het aantal mensen met huidkanker neemt de laatste jaren explosief toe.
Kinderen lopen nog een vele malen groter risico dan volwassenen. De kinderhuid is namelijk anders en daardoor veel kwetsbaarder. Daarbij komt nog dat kinderen over het algemeen vaker en langer buiten zijn. Om te voorkomen dat onze kinderen op latere leeftijd huidkanker krijgen, is het dus van wezenlijk belang dat we nu iets doen!

Het goede nieuws is dat het vrij eenvoudig is ons kroost (en onszelf) te beschermen.

Zoek de schaduw op of, wat bij kinderen vaak effectiever is, draag speciale UV-beschermende kleding, zoals Zunblock. Zonnebrandcrème is daarbij een prima aanvullend middel, maar kan schaduw en UV werende kleding niet vervangen, blijkt uit internationale onderzoeken.

De beste bescherming voor uw kind tegen huidkanker bent u. Reden genoeg voor een kleine en vrij eenvoudige gedragsverandering, toch?

Ik hoop dat de volgende informatie voor u nuttig is. En reacties stellen we altijd op prijs (info@zonnekleding.nl)

Met zonnige groeten,
Team Zonnekleding


© 2014 | All rights reserved!